"Avocado Salad/mango na may hipon ala pororooooottttt"
pang hali sungla sa lechon sisig hehehe,pag nagkaka-timing na may
nabatikal na avocado, nagibo ako ki avocado salad (nalasahan ko ini sa
sarong pagtiripon) na gusto kong e-share saindo (a puera sa may mga
allergy tabi sa buyod)
kun duwa man lang kamo, puede na ang
duwang dakulang avocado ( ila-ag mo sa chiller mga duwang oras kaiba na c
mangga ). habang pinapalipot mo su avocado sagkud mangga, thinly slice
tomatos (2 darakula) onion (1 dakula) 4 na garlic cloves. set aside in a
bowl. pili-on mo tabi su avocado na dae lanog n garu na byung
nagkaruludit, mas maray na firm pa siya.
1/4 kilo na darakulang
shrimps. kun dae pa de-shelved, bring to boil (bako man dakulon na
tubig na halos mag langoy na su hipon), tapos, ika-ag sa drainer and
quickly padalagan ki normal tap water para ma-arrest su lingering hot
temperature kan shrimp. ini su sikreto, para su shrimp daeng maray
malanog (crispy pa). remove head and shell, tapos slice the shrimp into
two (from the back side so you can also remove its internals.... su
ma-itom bagang parte sa likod). when you do this, ensure your knife is
sharp. kun e ugakan ka, puede man su de-selved shrimps, bring to boil
man idto, kaya lang, dae mo tabi pag pa haluyon ang pag ka kala-kaga
kaito. puede man pong mag dag-dag ki squared-cut tanguigue (boiled).
ihalo na ini duman sa mga giniris na kamatis, sibuyas, bawang (kun habo
mo ki bawang, you can do away with it), set aside (mas maray kun ila-og
mo sa chiller) habang pig ubakan mo na su avocado asin c mangga, cut in
small squares. tapos, e-halo mo na tabi gueraray sa bowl na may giniris
na kamatis, sibuyas, bawang sagkud su shrimp.
then dress it according to your fancy.You can either use the following dressings:
a- sugar-salt-black pepper-vinegar ( and kun gusto mo, la'gan ki sarong tablespoon na olive oil)
b- lemon juice-salt-pepper combination
c- simply the old reliable mayonnaise dressing (with black pepper) or kun sobra man an pagka bar-ad mo, avail of
d- any ready/available salad dressing sa supermarket (french, russian, italian, o mangyan farm)
tapos kun gusto mo, add hard boiled egg slices (saro lang na egg)
sagkud thinly sliced young onion leaves (ebud-bod) pang dekorar sa top
kan bowl. ensure na, pinalipot mo ining avocado salad ki mga 45 minutos
bag-o e-serve ta puerte kaonon pag malipot. takpan tabi ang bowl pag
pipalipot. enjoy it! pororooooottttttt!!!
Walang komento:
Mag-post ng isang Komento