Huwebes, Enero 26, 2012

"Avocado Salad/mango na may hipon ala pororooooottttt"

"Avocado Salad/mango na may hipon ala pororooooottttt"
pang hali sungla sa lechon sisig hehehe,pag nagkaka-timing na may nabatikal na avocado, nagibo ako ki avocado salad (nalasahan ko ini sa sarong pagtiripon) na gusto kong e-share saindo (a puera sa may mga allergy tabi sa buyod)

kun duwa man lang kamo, puede na ang duwang dakulang avocado ( ila-ag mo sa chiller mga duwang oras kaiba na c mangga ). habang pinapalipot mo su avocado sagkud mangga, thinly slice tomatos (2 darakula) onion (1 dakula) 4 na garlic cloves. set aside in a bowl. pili-on mo tabi su avocado na dae lanog n garu na byung nagkaruludit, mas maray na firm pa siya.

1/4 kilo na darakulang shrimps. kun dae pa de-shelved, bring to boil (bako man dakulon na tubig na halos mag langoy na su hipon), tapos, ika-ag sa drainer and quickly padalagan ki normal tap water para ma-arrest su lingering hot temperature kan shrimp. ini su sikreto, para su shrimp daeng maray malanog (crispy pa). remove head and shell, tapos slice the shrimp into two (from the back side so you can also remove its internals.... su ma-itom bagang parte sa likod). when you do this, ensure your knife is sharp. kun e ugakan ka, puede man su de-selved shrimps, bring to boil man idto, kaya lang, dae mo tabi pag pa haluyon ang pag ka kala-kaga kaito. puede man pong mag dag-dag ki squared-cut tanguigue (boiled).

ihalo na ini duman sa mga giniris na kamatis, sibuyas, bawang (kun habo mo ki bawang, you can do away with it), set aside (mas maray kun ila-og mo sa chiller) habang pig ubakan mo na su avocado asin c mangga, cut in small squares. tapos, e-halo mo na tabi gueraray sa bowl na may giniris na kamatis, sibuyas, bawang sagkud su shrimp.

then dress it according to your fancy.You can either use the following dressings:

a- sugar-salt-black pepper-vinegar ( and kun gusto mo, la'gan ki sarong tablespoon na olive oil)

b- lemon juice-salt-pepper combination

c- simply the old reliable mayonnaise dressing (with black pepper) or kun sobra man an pagka bar-ad mo, avail of

d- any ready/available salad dressing sa supermarket (french, russian, italian, o mangyan farm)

tapos kun gusto mo, add hard boiled egg slices (saro lang na egg) sagkud thinly sliced young onion leaves (ebud-bod) pang dekorar sa top kan bowl. ensure na, pinalipot mo ining avocado salad ki mga 45 minutos bag-o e-serve ta puerte kaonon pag malipot. takpan tabi ang bowl pag pipalipot. enjoy it! pororooooottttttt!!!

Walang komento:

Mag-post ng isang Komento