Huwebes, Enero 26, 2012

"HUmba ala iho de Pata"

"HUmba ala iho de Pata"

ingredientes:

1 kilo pata(front leg) sliced into serving sizes,pamintang buo, 2 cloves bawang(minced),2 medium size sibuyas(minced),3 laurel leaves,1/2 cup soy sauce(kung may kikkoman,mas masiram),1 cup sukang puti/sukang nyog,1 kutsara asin,1 cup bulaklak ng saging,2 ktsara tausi/black soy bean sauce(optional).1 cup Sprite or Seven Up soda,3 kutsara na Pulang asukal.

Procedure

Pakalakagaon tabi an pata sa kaserola na may tubig(dae tabi paka-gulpihon ang tubig) ning mga 30-45 mins medum fire. sagkud sa medya na ang lomoy sabay na tabi su asin at paminta.pag medya na ang lomoy,(paki hilingon tabi kun kadakul pa an tubig,kun kadakul pa bawasan hangan ang natatada,mga 1 tasa na sana, dae tabi itapil su tubig ta baad kaipuhanon pa) isaralak na tabi su Sprite,bawang,sibulyas,laurel.soy sauce & pulang asukal(tunawon po tabi ang asukar tanganing dai mag birilog -bilog).after 3 minutos,i-bugtak na tabi su 1 cup suka.dae tabi pag kulagon pag ikinaag ang suka.mag-halat nin mga 5 mis bago kulagon.pakalakagaon nin mga 30 mins pa.mas masiram pag malumoyon ang pata.ibugtak na man tausi, bulaklak ng saging.paluwayon tabi ang kalayo tanganing dai matutong su irarom.pag taga-kulagon man tabi.kung kulang na su pag malomoy na,pa-igahon tabi su sauce depende sa gusto nindo na thickness/polot.(kung masyadong mapolot,puede po nindong kaagan nu tubig na hale sa pagpakaralakaga kan pata.)

dae tabi makalingaw na maghugas nin kamlo bago mag-KARAONAN PORTION!!!!!!!!!

Walang komento:

Mag-post ng isang Komento