(dae tabi paka dakulan sa sili tibaad mag hiribi a makakan..heheh)
Mga Kaipuhan:
1 mataba na native na manok
2 katibo niyog
1 medium papaya(su bako pa tabi hinog)-sliced into small pieces
3 garlic/bawang-crushed or minced
2 large sibulyas/onions(pula)
5 siling halaba
2 pieces luya/ginger(kasindakula kan tanggurangan/
1 teaspoon paminta(buo)
2 laurel
2 tablespoon cooking oil
1 spoonful salt
1/4 cup vinegar(datu puti)...depende tabi sa type nyo na asim, puede man dagdagan...
2 tablespoon patis
Procedure
kudkudon su nyog...dae tabi i'rapurap su baol ta gagamiton iyan..pagkakudkud ikaag sa baol su kinudkud,dangan kaagan nin bagas a iraom dangan sa ibabaw.Reparuhon pirmi tanganing dae masobrahan su pagkasulo kang kinudkod..Mag pakalakaga nin tubig sa kaserola o talyasi,pag mainit na su tubig,sintensyahan na tabi su manok.Kaputan sa payo saka sa liog..dangan...tsaarannnnn
Gataon na su tinutong na nyog..mag tada nin 1 cup kakang gata o lipotok. Sa kaserola,i gisa su bawang sibulyas dangan su luya o tanglad.pakiri-kiti'on (baku po tabi pakirito-kitoon ha ta bad yan! heheh) nin mga 2 minutos.ibuhos na su manok,igisa nin mga 3 minutos..buhos na tabi su gata,pwera kan i cup na purong gata,ikaag su paminta at laurel,haluin..tapos pag mainit na o naga kalakaga na,ibuhos na su dugo kan manok,ihalong marhay tanganing dae mag kurta o magbirilog bilog su dugo..pakalakagaon.ihalo na din su siling halaba..timplahan nin patis..according sa gusto nindo na alat.ibuhos na din su suka,dae tabi pag kulagun/haluon nin mga 3 mins pagkabuhos kan suka..luhayan sana su kalayo.pakalakagaon,pag sa hileng nindo madali ng maglumoy su manok,isabay na su papaya(medyo tabi huruhalawig palumoyon ang native na manok kaysa sa 45 days).paluhayon su kalayo..pag malumoy na su papaya..MAG-poon poon na mag puesto ta...KARAONAN PORTION NA!!!!!!!OPPPPSSS dae tabi malingawang mag alay ng dasal para sa namayapang manok! HAPPY EATING! pamanggi na mga kahimanwa kong taga camarines norte!
Walang komento:
Mag-post ng isang Komento