Huwebes, Enero 26, 2012

"kaibanan kan tabagwang saralakon na lang tabi ta napasuhay c pako, hehehe"

"kaibanan kan tabagwang saralakon na lang tabi ta napasuhay c pako, hehehe"

mga kaipuhan:

tabag na bawang - 1 kilo(dapat su tinabag talaga kang ikos para may lasang balahibo ki ikos)

2-3 matutulis na pako(mabibili sa hardware...... su matatagas... laghadionon 5 slices)

3-4 cups nata de coco(3 cups deleted kaya halion mo na su tulo di saro na lang natada)

1 cup balaw na giant - (hugasan ta malangsa)

10 sili dakula - sliced.

5 sili - su sadit ( hagadon tabi sa kataraidan)

1 finger sliced - iseparate ang kuko

procedure: 

Hugasan ang tinabag na bawang, pa swimmingon sa swimming pool, bantayan nganing dae malamos. Lagan asin for 1 hour tapos halion mo giraray su asin.. (inda ko na sana kung mahali pa.. isipon na lang kung pan-o dae matunaw su asin. Lagan Nata de coco na hali sa niyog. Dae daa makalingaw maghugas ning kamot lalo na su sarong nagkakalot sa lubot dyan tapos su payaba kong nalugadan pagbukas kang de lata ta may dugo dugo pa kamot kaya maghugas. Pag ready na gabos, eh di ready na. Ibuhos su sibuyas, luya, at balaw pakalakagaon.. bantayan na dae mahibas. Dae tabi pagtunungan na kalukaguon ang kaldero na may guta ta... inda.. wara sana. Pag nag kalakaga, ilaag na po su tinabag na bawang dangan su sili ni Dae muna ipaglaag su pako. Pagkalipas kang 20 -25 mins ibuntog na su pako kaiba na su martilyo. Ibuhos su natatadang nata de coco. Mag halat ki 5 - 7 mins. (xl na heat) bago sabuyan ning daga su kalayo.

1 komento:

  1. miss ko na ang tabagwang at pako.... nuong bata pa ako maraming tabagwang sa sapa namin sa lupa ng tatay ko sa paracale... at sagana rin sa pako...sarap magpapak ng tabagwang....! ginataan namay silinglabuyo... hmmmmmm super
    !

    TumugonBurahin