Huwebes, Enero 26, 2012

Gulay na PAKO Na May Tabagwang(Snails with Nails.heheheh)"

"Gulay na PAKO Na May Tabagwang (Snails with Nails.heheheh)"

mga kaipuhan:

Tabagwang-1 kilo(dapat buhay pa,hilingon tabi kung may pulso pa)

2-3 bugkos/tali ng pako-(imuhon/halion su mga matagas na pupol/stalks)

3-4 cups coco milk(3 cups diluted with 1 cup water),1 Cup(pure)

1 cup balaw/bagoong-drain juice/hugasan(para bako maasgad)

10 lada na haralaba/jalapenos-sliced

5 lada na saraditon

1 finger sized /gingerluya-peeled and sliced1 large sibulyas-sliced,pang-gisa2 cloves bawang-minced

procedure: 

Hugasan an mga tabagwang.pa-swimming-on sa sarong baldeng tubig na may asin for 1 hour Gataan su niog,dai tabi makalingaw mag-hugas ki kamot.pag-ready na gabos,igisa su bawang ,sibulyas,luya at bagoong for 2 mins.I buhos su 3 cups gata,pakalakagaon/pakuluon .dai tabe pag-tunungan an pag kulag kan natok tanganing dai mag-kurta.Pag nagkakalakaga/kulo na su natok ikaag su tabagwang dangan su lada.Dai muna ipag-kaag su pako.Pagkalipas ki 20-25 mins,ibuntog na su pako.Ibuhos su sarong cup na kakang gata(pure).mag-halat ki 5-7*- mins(medium heat) bago gadanon su kalayo.

Karaonan Portion na tabi!!!!!

Walang komento:

Mag-post ng isang Komento