"Bopis Bicol Version as in "CANDINGGA de KURA'MOS"
(luto-luto muna tabi ta harani na mag pangudto)Mga sangkap: Baga ning orig, Bawang Sibuyas, Dahon ning laurel(bay leaf) ground black pepper, vetsin/asin, suka..(baku po tabi suka nin ikos ha)
Ang pagluto: i-boiled muna ang baga ning orig for about 15 min. palipoton then tadtadun na ng saradit.ihanda na ang bawang, sibulyas, paminta, laurel. Igisa na tabi ang bawang sunod ang sibulyas at kung kolor brown na po isunod na ang tinadtad na baga ning orig, isangkutsa na at medyo dagdagan nindo nin mantika ta mas masiram ang gulping mantika para dae malangsa ang baga. pag nasangkutsa na ang baga,kag'an na ng suka paminta at laurel. isangkutsa pa ng husto hanggang sa madagang ang sabaw na kadikit at dagdagan ulit ng mantika para maturo-tusta ng dikit ang baga sa mantika. timplahan ng asin at vetsin naaayun sa inyong panglasa.medyo maara-alsom ang lasa. Ok enjoy your cooking, pagirumdom lang po dagdagan na nindo ng gulpi ang baga ning orig ta baka kulangun kamo pati so kamot nindo e makaiba sa pag tadtad nindo hehehe joke lang,siraman nindo ang pag luto ha ta pahagad man ako...
Walang komento:
Mag-post ng isang Komento